Ana Filipović kickboxing

Ana Filipović: “Planova je puno, no volim ići korak po korak.”

Danas smo razgovarali našom članicom, vrhusnkom kickboxačicom, Anom Filipović.
S Anom smo pričali, naravno, o kickboxingu, planovima za ovu sezonu, ciljevima u karijeri…

Možeš li nam se ukratko predstaviti?

Zovem se Ana Filipović, imam 26 godina i dolazim iz Ivanić-Grada. 

Završila sam fakultet Sestrinstva te radim u kirurškoj operacijskoj sali kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu. 

S kickboxingom si počela u rodnom Ivanić-Gradu, kako to da si izabrala baviti se baš kickboxingom?

Kickboxing sam počela trenirati još u osnovnoj školi, oduvijek me privlačio borilački sport, a od svih sportova samo sam se u kickboxingu vidjela (imam dva brata, morala sam se znati obraniti i izboriti 😉 ) Počela sam trenirati u kickboxing klubu “Ivanić-Grad” gdje mi je trener bio Ivica Spevec. On je osoba koja me nije samo učinila sportašem i borcem, već me uz moje roditelje i odgojio. 

Imala si 3 godine pauze od sporta, što te motiviralo da se prije godinu dana vratiš u kickboxing?

Tijekom odsustva s kickboxinga nije bilo dana da nisam pomislila kako se želim vratiti, no najveću motivaciju i odluku o definitivnom povratku dalo mi je gledanje prošlogodišnjeg Svjetskog kickboxing prvenstva koje sam pratila online. Svjetsko prvenstvo osvajale su cure koje sam ja nekada pobjeđivala. Samo mi je prošlo kroz glavu, ne može to tako, vraćam se!  🙂

Sada treniraš u Spartan Gymu, jesi li zadovoljna trenerom i ekipom, kako si se snašla?

Spartan Gym je jedini klub u kojem sam se vidjela po svome povratku u kickboxing. Trener Aleksandar Pupac je pojam, ne mogu vam opisati količinu svog poštovanja prema njemu. Napravio je vrhunske borce, Svjetske prvake. Godinama sam ga pratila kako u kutu svojih boraca daje sebe za njih, svaki bod svog borca isprati svojim glasnim navijanjem i bodrenjem. Kada sam mijenjala klub znala sam da je on prvi i pravi izbor trenera za mene. 

Ekipa je TOP!  Kada uđete u dvoranu imate osjećaj kao da ste oduvijek tamo. Vlada jedna pozitivna, prijateljska atmosfera. Smatram da sam se dobro snašla i da sam lijepo prihvaćena.

Koji su ti planovi do kraja godine? 

Plan do kraja godine je odraditi kvalitetne pripreme za predstojeće seniorsko Europsko prvenstvo u Turskoj i napad na titulu Europske prvakinje.
 

U kolovozu ćeš sudjelovati na kampu legende Mirka Cro Copa i Antonija Plazibata, koja će biti tvoja uloga na kampu? 

Da, 7.8. počinje ljetni kamp u Splitu gdje ćemo tjedan dana trenirati dva puta dnevno pod vodstvom vrhunskih boraca i trenera, taj kamp će mi također biti u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. 

Trenutno se natječeš u amaterskom kickboxingu, planiraš li se okušati i u profesionalnom?

Naravno da je i profesionalni kickboxing u planu, za koji smatram da bi mi po mome načinu borbe odgovarao više od amaterskog, no ne treba brzati, ajmo prvo osvojiti sve što se da u amaterskom. 😉

Koji su ti ciljevi u karijeri?

Planova je puno, no volim ići korak po korak. Prvi cilj je okruniti se titulom Europske prvakinje ove godine.

Ana Filipovic