Petar Đirlić odbojka

Petar Đirlić: “jedan od razloga ovako dobrog rezultata je fantastična atmosfera u ekipi”

Pozdrav Petre, čestitamo na osvajanju zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Oranu. Ovo je vjerojatno najveći uspjeh u povijesti hrvatske muške odbojke. Već je prošlo nekoliko dana od pobjede nad Španjolcima u finalu i osvajanja zlatne medalje

Kako se osjećaš nakon ovako velikog uspjeha?

Osjecaj je izvanredan, rijetko je da se hrvatska odbojka pojavljuje na postoljima, a kamo li onim najvišima.

Koje su vam bile ambicije prije odlaska na Mediteranske igre?

Prije turnira cilj je bilo polufinale pa ovisno o formi i rasporedu napad na medalje. Znali smo da nismo daleko od zlata i ne bih rekao da je ovo baš veliko iznenađenje s obzirom na kvalitetu ostalih ekipa.

Kako ste proslavili zlatnu medalju?

Zlato smo proslavili u “selu” s ostatkom hrvatske ekspedicije, ništa glamurozno, ali opet nezaboravno.

Kakvi su bili uvjeti u Oranu?

Obzirom na očekivanja nije bilo loše. Možda u usporedbi s nekim drugim natjecanjima malo lošije, ali daleko od borbe za preživljavanje.
Ljudi su jako otvoreni i simpatični.

S kojim hrvatskim sportašima si se najviše družio?

Osim suigrača, najviše sam se družio s odbojkašicama jer se znamo još od prije, ali kako je turnir odmicao sve više sam se družio s ljudima iz drugih sportova, Pero Ćubela iz boćanja, 3×3 basketaši,…

Kakva je atmosfera unutar ekipe?

Atmosfera je fantastična, jedan od razloga ovako dobrog rezultata. Nema zvijezda u ekipi, po godištu smo svi blizu jedni drugima i već od juniorskih dana igramo skupa.

Koje su vam ambicije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo?

Ambicije za EP su jasne: izlazak iz kvalifikacijske grupe s prvog mjesta. Ne trebamo bježati od uloge favorita, a za samu završnicu cilj bi trebao biti min. ponavljanje uspjeha s prošlog EP tj. prolazak grupe, odnosno 1/8 finala.

Ove sezone si igrao za talijanskog prvoligaša Top Volley Cisterna, jesi li zadovoljan sezonom?

Izuzetno sam zadovoljan sezonom. Ni u ludilu nisam mogao zamisliti ovakav ishod na početku sezone. Cilj je bio ostanak u ligi, a izborili smo playoff odnosno osmo mjesto. Također, individualno u dosta kategorija sam statistički završio u samom vrhu.

Koji su ti planovi za sljedeću sezonu? Može li se tvoja ekipa boriti za prva 3 mjesta na tablici?

Top3 mjesto je nerealno, premlada smo ekipa i budžet najboljih klubova je neusporediv s našim. Ponavljanje istog rezultata prošle sezone bi bio fantastičan rezultat i nadamo se tome.

 

Petre, hvala na razgovoru i sretno u nadolazećim natjecanjima s hrvatskom reprezentacijom.

sportska agencija upgrade