vođenje društvenih mreža

5 alata koji će ti pomoći u vođenju društvenih mreža – upotrijebi ih!

Vođenje društvenih mreža može biti stresno i naporno. Važno je osmisliti strategiju i držati se nje. Kada kreiraš sadržaj na društvenim mrežama, usredotoči se na sadržaj za koji misliš da bi tvoji pratitelji htjeli vidjeti, a ne na ono što ti misliš da je dobro. Tako se stvara veza između tebe i zajednice.

Stvaranje sadržaja na društvenim mrežama nije lako i zna oduzimati mnogo vremena tijekom dana a znamo da sportašice i sportaši ionako imaju obavezama „isprogramiran“ dan.

Zato danas pišemo o 5 alata koji će ti pomoći da efikasnije vodiš društvene mreže.

Canva

Canva je jednostavan alat za lakše i brže uređivanje vizuala za društvene mreže. Radi po principu „drag&drop“, što jako olakšava rad, pogotovo rješavanje potencijalnih teškoća u kreiranju dizajna početnicima.
Ukoliko nemaš ideju za izgled vizuala, Canva ima mnogo predložaka koje možeš besplatno iskoristiti.

canva vođenje društvene mreže

Neke od mogućnosti koje Canva pruža:
– ubacivanje teksta na vizual
– dodavanje besplatnih stock fotografija
– dodavanje različitih elemenata
– ubacivanje videa na vizual
– izbacivanje pozadine sa slike

InShot je alat za uređivanje videa. Svoj procvat je doživio dolaskom Tik Toka. Osobno ga koristim kao mobilnu aplikaciju kad uređujem svoje videe prije objave na društvenim mrežama.

inshot društvene mreže

Neke od mogućnosti koje InShot pruža:
– spajanje više videa u jedan video
– ubacivanje teksta u video
– ubacivanje glazbe po izboru
– ubrzavanje i usporavanje videa
– brisanje dijela videa
– stavljanje filtera

Liktree služi za stavljanje više poveznica pod jednu poveznicu. Npr. u opis profila na Instagramu dopušteno je stavljanje samo jedne poveznice, i tu koristimo Linktree, koji izgleda kao mala web stranica na kojoj se jednostavno može staviti više poveznica: npr. poveznica do tvoje web stranice, Facebook stranice, članka o tebi koji je izašao u novinama, tvoje web trgovine, gdje prodaješ svoje majice…

Linktree društvene mreže

Snapseed je još jedan alat koji služi uređivanju slika. Popularno ga zovu Photoshop za mobitele. Ima pregršt opcija kojima možeš detaljno urediti svoju sliku. Osobno ga koristim kod kompliciranijih vizuala koje radim za društvene mreže jer pruža neke stvari koje Canva ne može „odraditi“.

Najviše koristim opcije: dupla ekspozicija (gdje mogu staviti sliku jednu preko druge i istaknuti dio one slike koja mi je potrebna), tonalitet slike, rotiranje i rezanje slike, zamagljivanje slike…

Business suite aplikacija je Facebookov alat za uređivanje i lakše planiranje objava na društvenim mrežama. Kod tog alata uglavnom koristim opciju „zakaži objavu“ kako bih svoje planirane objave za taj tjedan unaprijed namjestio da se objave na određeni dan i u određeni sat.

Vođenje društvenih mreža može biti jednostavno

Svi ovi alati služe kako bi vam pomogli da što lakše planiraš i uređuješ društvene mreže. Ipak, ideje za objave moraju biti tvojih ruku djelo jer ti najbolje znaš što voli tvoja zajednica.
Ako nemaš vremena za vođenja društvenih mreža ili misliš da bi tvoje društvene mreže mogle izgledati bolje, sportska agencija Upgrade, koja održava profile više sportaša i klubova u Hrvatskoj i izvan nje, može ponuditi svoj prijedlog.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *